Classica Nova Logo
Претрага
Close this search box.
Aleksandar Korom Classica Nova

Aleksandar Korom

Aleksandar Korom rođen je 1982. godine u Novom Sadu, gde je 2001. godine upisao Fakultet tehničkih nauka, smer Inženjerski menadžment na departmanu za Industrijsko inženjerstvo i menadžment. Master studije je završio 2010. godine na usmerenju Inženjerstvo i menadžment medija. Tokom studija je pokazao veliko interesovanje za predmete Digitalna montaža, Produkcija i Estetika u medijima.

Nakon završetka studija, prvo radno iskustvo stiče u Radio-televiziji Vojvodine. Godine 2013. je bio snimatelj, montažer i režiser kratkog autorskog filma “Imamo mrave”, koji je bio pobednik festivala amaterskog filma “Dani dobrog filma” u Kikindi. Od 2009. do 2019. godine je radio kao snimatelj i montažer televizijske emisije “Nautika”, koja se emitovala na televizijama Avala, Radio-televizija Vojvodine i Pink.

U periodu od 2011. do 2018. godine je bio snimatelj, montažer i rukovodilac audio-video tima konferencije “TEDx Novi Sad”. Nekoliko godina (2014-2017) je bio saradnik u video produkciji za “TED Translator” program u okviru organizacije TED. Godine 2016. Aleksandar Korom je bio učesnik TED konferencije u Banfu (Kanada), u okviru koje je prikazan njegov autorski promo video za „TED Talks”. Video je prikazan u Banf centru, gde ga je pogledalo više od 1000 ljudi.

Godine 2018. započinje saradnju sa produkcijskom kućom Classica Nova. Radio je kao snimatelj i montažer za TV serijale Profesija, VET heroji, Svemir na Zemlji, Naše imanje i Pričajmo o tome. Trenutno je angažovan i kao snimatelj i montažer dva dokumentarna filma čije se premijere očekuju tokom 2022. godine.

Kao predstavnik produkcijske kuće Classica Nova, radi i kao rukovodilac audio-video tima za Festival kamerne muzike u Novom Sadu. Pored ovih projekata, bio je snimatelj i montažer muzičkih spotova za The Frajle, Bernadett Nyari, Novosadski duvački kvintet, 5 minuta slave i druge.

U aprilu mesecu 2022. godine spot „Redemption“ koji Aleksandar potpisuje kao reditelj i montažer izabran je na Međunarodnodnom filmskom festivalu u Tokiju za najbolji u kategoriji Best Art, dok je isti spot mesec dana kasnije proglašen za pobednički u kategoriji Best Music Video na međunarodnom The Gladiator Film Festival.

Govori srpski i engleski jezik.