Classica Nova Logo
Претрага
Close this search box.
Vanja Espinar

Vanja Espinar

Vanja Espinar je master dramski i audio-vizuelni umetnik iz oblasti filmske i televizijske produkcije, a u Classica Nova zaposlena je od 2019. na poziciji saradnika gde je zadužena za postprodukciju, pored koje se bavi i organizacionim i kreativnim segmentima posla.

U Beogradu je tokom završnih godina studija na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) bila uključena u realizaciju kulturnih događaja i festivala – Belef, Kratki metar, Forest fest, ali i FSF i FIST, kao i nekoliko muzičkih i sportskih događaja u sklopu prakse na Radio Televiziji Srbije. Dve godine za redom predstavljala je FDU na radionicama i festivalu VGIK-a u Rusiji. Tri godine je radila u organizaciji Evropske letnje filmske škole koja je, pored učesnika iz sveta, na FDU okupila značajna rediteljska imena. Ističe rad sa kolegama na projektima “Oktobar Omnibus”, “Darija”, pilot epizodi “Igra istine” (koja nije emitovana), kao i pozorišnoj predstavi “Prosidbe”.

Trinaest godina bila je član, kasnije solista i instruktor (7 godina) škole folklora u beogradskom KUD Abrašević, gde je bila zadužena i za marketing i promociju događaja i koncerata. Sertifikovani je praktičar metoda POINTS OF YOU, uskoro i trener.

Diplomirala je 2016. godine radom na temu Manipulacija stereotipom Arapa u holivudskoj

produkciji, inspirisanoj šetogodisnjim iskustvom boravka i rada u Dohi. Obišla je više od 85 zemalja sveta, a u poslednjie četiri godine živi u Pekingu i Tuluzu. Šire društveno znanje, kao i perspektivu iz oblasti  kulture i umetnosti stekla je obilazeći najjednostavnija mesta i domove po svetu, a kao neka od nezaboravnih i ističe dane u pustinji Namibije, favelama i domovima umetnika u Brazilu, prijateljstva sa porodicama na Kubi, u Boliviji, Sudanu i dr. Upravo takvo preplitanje kultura i ideja smatra inovacijom sutrašnjice, a kroz rad mladih vizuelnih umetnika, kom želi da da svoj doprinos.

Tečno govori  srpski, engleski, ruski, španski, trenutno uči francuski.